Mnogi za kovrdžanje koriste pegle koje zaista mogu da nerviraju. Ali da li znate da postoje mnogi načini da napravite lokne, a da ne koristite pegle, ili drugi pribor za stilizovanje, koji greje kosu i time je uništava?

Ako znojenje, bol u ruci i oštećena kosa jesu nešto sa čime se susrećete, bićete srećni da znate da ima i nekoliko drugih načina na koje možete da napravite lokne, a većina omogućava da one izgledaju prirodno.

 

Sledi lista od 9 načina na koje možete da napravite lokne različitog oblika, stila, debljine i gustine.

Kako da napravite lokne bez toplote?

 

Žene kovrdžaju svoju kosu vekovima. Većina podrazumeva odlazak u krevet sa malo vlažnom kosom i buđenje sa savršeno ukovrdžanom kosom.

Neke metode podrazumevaju naglašavanje i uvećanje prirodnih kovrdža u vašoj kosi. Pogledajte naše preporuke i pronađite najbolji načan da napravite lokne.

 

1. Gužvanje kose

Gužvanje će povećati prirodne lokne u vašoj kosi, čineći je talasastom ili kovrdžavom, što zavisi od same teksture vaše kose. To je jedan od najbržih i najlakših načina da napravite neuredne kovrdže. 

Šta vam je potrebno za to?

 

Proizvod za uvećanje kovrdža (pena/gel)

Šampon za povećanje volumena

Peškir

Gel za kosu ili neki drugi proizvod za učvršćivanje

 

Kako da napravite lokne na ovaj način?

 

Operite kosu šamponom za povećanje volumena, potom stavite balzam. Stavite ga samo na krajeve kose da vam ne bi pritisnuo i spljoštio kosu. Razmrsite kosu dok to radite.

Dobro isperite kosu kako biste isprali svu prljavštinu i ostatke proizvoda koje ste ranije stavljali u kosu.

Prosušite kosu peškirom. Nemojte je trljati jer se tako lomi dlaka i oštećuje kosa. Umesto toga nežno pritisnite peškir kako biste odstranili suvišnu vodu iz kose

Gubitak kose zbog anoreksije: Znak za veću opasnost

Gubitak kose zbog anoreksije Kada čujemo da nekome opada kosa, obično je prva asocijacija starenje. Drugi je vezuju za hemioterapiju, ili Trihotilomaniju – kompulsivno čupanje kose. Ono sa čim većina ne bi povezala gubitak kose jeste anoreksija nervoza. Zapravo, kod...

Ringo Star- Pramen kose ovog Bitlsa krije jednu tajnu

Ringo Star je jedini od svih Bitlsa doživeo da mu 1964. jedna devojka odseče pramen kose.  Beverli sa pramenom kose i autogramom koji je, takođe, dobila te večeri iako su pedesetak godina svi mislili da je to uradila zato što je bila veliki fan Bitlsa to nije tačno....

Spa za kosu – povratite sjaj vašoj kosi

Zašto je spa za kosu dobar?   Spa za kosu je odličan jer je to zdrav način da smanjite efekte zagađenja i stresnog života. Spa čini da kosa postane svilenkasta, sjajna, smanjuje suvoću i podstiče rast kose. Pruža kosi hranljive materije koje su joj zaista...

Najbolje frizure za lice u obliku srca

Lice u obliku srca Lice u obliku srca se smatra najidealnijim oblikom lica. Ako vam je neko rekao da imate lice u obliku srca, to je verovatno zato što imate relativno široko čelo u poređenju sa užom bradom, a najverovatnije imate istaknute jagodice i liniju kose na...

Benefiti spa i wellness centara

U današnje vreme, ljudi imaju veoma aktivne i stresne živote, zbog čega se na kraju nedelje osećaju umorno i iscrpljeno. U takvoj situaciji,  odlična ideja je posetiti spa centar, kako biste se opustili, povratili energiju i poboljšali raspoloženje. Iz mnogo razloga,...

9 najboljih saveta za farbanje kose

Gledate u fotografiju sa vašom drugaricom. Izgledate umorno i bledo, a ona kao neko koga biste želeli da upoznate, kao neko sa stilom, smislom za humor, spremnom za avanturu.  Pogledajte 9 najboljih saveta za farbanje kose i pronalaženje prave nijanse kako biste...

Istorija frizura Pobedničke lokne „Victory Rolls” iz II Svetskog rata

Zato  nije čudo da su one nedavno postale ponovo popularne. Ljubitelji Vintidž mode (Vintage) nose ovakve frizure kombinujući staro sa novim dajući novi život svojim favoritima iz prošlih vremena. Dodaju šnale, cveće, ili eksperimentišu sa nečim modernijim.Prvo treba...

Za masnu kosu

Sadrži D-Panthenyl triacetate koji zahvaljujući svojoj lipofilnosti lako prodire kroz epitel i delujući kao prekursor za koenzim A i provitamin B5, omogućava 24-časovnu hidrataciju kože glave. Safester je biološki aktivna materija koja učestvuje u regulaciji sebuma i...

Za oštećenu kosu

Obogaćen prirodnim medom, maslinovim uljem, uljem jojobe i vitaminom E, hrani i štiti kosu od štetnih spoljašnjih uticaja i olakšava raščešljavanje.Med – Od velike je pomoći suvoj i oštećenoj kosi. Šećeri pomažu da vlas postane glatka, a tanini joj obezbeđuju prirodan...

Dok vam je kosa još vlažna, uzmite penu za kosu velčine loptice za golf, ili malo gela veličine graška. Nagnite se napred i počnite da gnječite kosu gelom ili penom. Gnječite kosu istim pokretom ruke koji biste pravili ako gužvate list papira.

Dženifer Aniston sa loknama nastalim gužvanjem kose

Ni gel ni penu ne približavajte korenu kose, jer ćete tako umastiti kosu i kožu glave. Nastavite da gnječite na gore i potom ostavite kosu da se osuši.

2. Lokne od ukosnica

Šta vam je potrebno za to?

 

Peškir

Češalj sa širokim zupcima

Gel za kosu

Ukosnice za kosu

Svilena marama

Lak za kosu

 

Kako da napravite lokne na ovaj način?

 

Operite kosu dobrim šamponom za povećanje volumena i potom stavite balzam. Bilo bi dobro da razmrsite kosu češljem sa širokim zupcima.

Nežno prosušite kosu peškirom, nemojte je trljati.

Nanesite malo gela za kosu.

Izdvojite deo kose na temenu i vežite u punđu. Na ovom delu kose ćete na kraju raditi.

Uzmite pramen kose sa strane, širine 2,5 cm, uvijte ga oko kažiprsta i napravite petlju. Držite je u mestu uz pomoć palca i kažiprsta. Uvijajte taj deo na gore dok ne stignete do korena. Držite uvijeni deo kose uz glavu i pričvrstite ga ukosnicom. Ako su vam pramenovi predebeli ukosnica će napraviti udubljenja u kosi.

Ponovite ovaj postupak sa ostatkom kose. Kada ste završili sa donjim delom kose, ponovite isto sa kosom u punđi dok svu kosu ne pričvrstite ukosnicama. Uvijte kosu svilenom maramom da biste držali ukosnice na mestu i idite da spavate. Marama će takođe upiti i vlagu iz kose.

 Ujutru, kada se probudite, namestiste svoje kovrdže. Ukosnice sklonite tek kada vam se kosa potpuno osuši. Nemojte da koristite fen jer će on uništiti lokne.

Kada skinete sve ukosnice, raščešljate nežno prstima kosu.

Poprskajte kosu lakom za učvršćivanje.

3. Napravite lokne od pletenica

Beach waves frizura

Ako želite da imate talasastu kosu kao sa plaže  – beach waves frizuru, napravite lokne pomoću pletenica. To je jedan od najlakših načina za pravljenje lokni. 

 

Šta vam je potrebno za to?

 

Dve gumice za kosu

Lak za kosu ili neki drugi proizvod za učvršćivanje kose

 

Kako da napravite kovrdže na ovaj način?

 

Operite kosu i sačekajte da bude oko 70% suva.

Podelite kosu na dva dela i napravite po pletenicu sa obe strane glave.

Ako želite da imete lokne samo u donjim delovima kose, napravite dve obične pletenice.

Ako želite lokne koje počinju uz samu glavu, napravite dve francuske, ili bokserske, pletenice sa obe strane.

Različite vrste pletenica 

Gledajte da pletenice budu čvrste da se kosa ne bi razletela kada ih otvorite.

Držite pletenice dok vam se kosa potpuno ne osuši. Možete da spavate sa pletenicama i da ih skinete ujutru.

Raščešljajte ih prstima i poprskajte lakom za kosu ili drugim proizvodom za učvrščivanje.

 

4. Napravite lokne pomoću papilotni sa čičak trakom

Kejt Midlton pravi lokne pomoću papilotni

Papilotne sa čičak trakom su sjajan metod za pravljenje kovrdža u kosi, a što je najvažnije, štite vašu kosu od oštećenja izazvanih toplotom i ujedno daju kosi oblik i volumen.

Za manje i gušće lokne koristite papilotne manjih dimenzija, a za veliku voluminoznu kosu sa talasima koristite velike papilotne.

 

 

 

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne?

Papilotne sa čičak trakom

Papilotne sa čičak trakom

Peškir

Češalj

Lak za kosu ili drugi proizvod za učvršćivanje

 

Kako da napravite lokne na ovaj način?

 

Operite kosu šamponom ili je samo navlažite koristeći flašicu sa rasprskivačem.

Iscedite višak vlage iz kose pomoću peškira. Ako imate gustu kosu, podelite je u delove i uvijajte kosu papilotnama na gore. Ako vam je kosa retka ne morate da je delite pre nego što počnete sa uvijanjem.

Pazite da uvijate kosu na gore dok papilotne ne dođu do glave. Ukoliko papilotne ne stoje čvrsto, možda je pramen koji uvijate predebeo.

Držite papilotne nekoliko sati dok se kosa potpuno ne osuši. Za to vreme možete da čitate knjigu, gledate neki film, ili uradite nešto drugo.

Papilotne skidajte polako i nežno. Dok ih skidate uvijajte kosu oko prsta kako biste sačuvali oblik. Nakon što ih sve skinete, raščešljajte kosu prstima. Poprskajte lakom za kosu kao biste učvrstili lokne.

 

5. Bantu punđe za Afro lokne

Ako primenite sledeći način pravljenja lokni dobićete guste, elastične lokne. Uspeva kod svih tipova kose, smiruje vaše kovrdže i pravi savršeno definisane lokne. 

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne? 

Peškir

Ukosnice

Kapa za tuširanje

Gel ili neki drugi proizvod za učvršćivanje kose

Lak za kosu

 

Kako da napravite lokne na ovaj način? 

Operite kosu šamponom i obavezno koristite balzam.

Bjork sa bantu punđama

Kada vaša kosa bude oko 80% suva, nanesite malo gela za kosu. uzmite jedan pramen širine 2-5 cm (što je manji pramen to će gušće biti vase lokne) i počnite da uvijate dok ne počne da liči na kanap.

Uvijajte pramen čvrsto oko samog sebe dok ne formira malu uvrnutu punđu.

Osigurajte ga ukosnicom. Ponavljajte ovo dok cela kosa ne bude uvijena u bantu punđe

Stavite kapu za tuširanje i ostavite da stoji preko noći.

Ujutru skinite kapu za tuširanje i ostavite kosu da se osuši.

Odvežite svaku punđu, jednu po jednu, i raščešljajte kosu prstima.

Na kraju poprskajte lakom za kosu kako biste učvrstili kosu.

 

6. Napravite lokne pomoću toalet papira

Korišćenje toalet papira za pravljenje lokni, je sjajna alternativa papilotnama. Na ovaj način dobijate guste elastične lokne koje izgledaju prirodno.

 

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne?

 

Peškir

Rolna toalet ppira

Lak za kosu

 

Kako da napravite lokne na ovaj način? 

Operite kosu i onda iscedite višak vode koristeći peškir. Ili možete samo da pokvasite kosu koristeći flašicu sa rasprskivačem.

Uzmite toalet papir i savijte ga dok ne bude otprilike 2 cm širok i 4,5 cm dugačak. Uzmite pramen kose debljine 2–5 cm i uvijte kraj pramena oko sredine toalet papira. Zatim uvijajte papir na gore dok ne dođete do glave. Pričvrstite toalet papir tako što ćete ga vezati oko uvijene kose.

Ponavljajte ovo dok celu kosu, deo po deo, ne uvijete. 

Spavajte sa toalet papirom u kosi.

Sutra ujutru skinite papir i raščešljajte kosu prstima.

Završite tako što ćete učvrstiti frizuru lakom za kosu.

 

7. Napravite lokne pomoću čarape

Punđa napravljenja pomoću čarape

Korišćenje čarape je savršen način za dobijanje nežnih talasa u dugoj kosi. Kao dodatak, kosa će vam isgledati sjajno i dok se ukovrdžava.  

 

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne?

 

Gumica za kosu

ukosnice

čarapa

makaze

lak za kosu

 

Kako da napravite lokne na ovaj način? 

Navlažite svoju kosu tako što ćete je oprati ili korišćenjem flašice sa rasprskivačem. 

Iscedite višak vode i sačekajte dok ne bude 80% suva

Vežite kosu u visok konjski rep i pričvrstite je gumicom za kosu.

Isecite prste sa čarape i uvijte je u obik krofne.

Provucite kraj kose kroz rupu na čarapi. Omotajte kosu oko čarape i počnite da je uvijate na gore dok ne dođete do same glave

Pričvrstite ukosnicama.

Lokne napravljene korišćenjem čarape

Skinite punđu tek kada vam se kosa potpuno osuši. Možete da spavate sa punđom ili sačekajte 5, 6 sati dok se kosa ne osuši.

Nakon toga skinite punđu i ukosnice. Prstima raščešljajte kosu i učvrstite frizuru lakom za kosu. 

 

8. Napravite lokne pomoću trake za kosu.

 

Ovo je savršen način da napravite talasastu kosu sa plaže i velike voluminozne lokne.

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne?

Traka za kosu

Fen (po izboru, mi ne preporučujemo)

Flašice sa rasprskivačem u kojoj je voda koja sadrži morsku so. Ako ste na moru nikakav problem. Ovi sprejevi mogu ida se kupe, ali još bolje napravite same:

U bočicu s raspršivačem sipajte vodu i dodajte 3 kašičice morske soli i sve dobro pomešajte.

 

Kako da napravite lokne na ovaj način?

Dok vam je kosa vlažna stavite taraku za kosu oko glave. Podelite kosu na dva dela i počnite da je umotavate oko trake za kosu. Kada uvijete celu kosu, pričvrstite je ukosnicama. Ponovite ovo i sa drugim delom kose. Možete da koristite fen podešen na hladno duvanje da biste ubrzali proceš sušenja, ili možete da odete na spavanje sa kosom obmotanom oko trake za kosu.

 

Kada vam se kosa potpuno osuši, skinite ukosnice i traku i pustite kosu. Raščešljajte kosu prstima i završite tako što ćete poprskati kosu vodom, koja sadrži morsku so, koja će učvrstiti vašu frizuru i zadržati volumen.

 

9.  Napravite lokne pomoću dve uvijene punđe

 

Ovo je jedan od najlakših načina da se brzo naprave lokne.

 

Šta vam je potrebno da biste napravili ovakve lokne?

 

Dve gumice za kosu

Flašica sa rasprskivačem u kojoj je voda koja sadrži morsku so (napravite sami, pogledajte kod lokni koje se prave pomoću trake za kosu).

 

Kako da napravite lokne na ovaj način?

 

Navlažite kosu tako što ćete je oprati ili poprskati pomoću flaše sa raprskivačem. Nije loša ideja ni da koristite šampon od koga kosa postaje gušća.

Napravite razdeljak na sredini da biste podelili kosu na dva dela.

Skupite kosu sa jedne strane u visoku kiku i počnite da uvrćetekosu dok ne počne da liči na kanap. Uvrćite je dok ne bude potpuno uvijena i ne dođe do same glave. Pričvrstite je gumicom.

Ponovite proces sa drugom polovinom kose. Idite na spavanje, ili nosite ovakvu frizuru dok vam se kosa potpuno ne osuši.

Kada se osuši skinite gumice, i prođite prstima kroz kosu da je raščešljate. Završite tako što ćete je poprskati vodom koja sadrži morsku so i malo je zgnječite. 

Vidite da kosu više ne morate da izlažete aparatima koji zagrevaju i oštećuju kosu. Većina ovih načina na koje možete napraviti lokne daje rezultate koji traju 2–3 dana. Doterajte svoju frizuru i napravite lokne na jednostavan način.

Ako isprobate neku od ovih metoda napišite nam da li je uspelo i kako ste zadovoljni. Da li možda znate još neki način za pravljenje lokni bez oštećena kose? Bićemo vam zahvalni ako to

0
0
Korpa
Vaša korpa je prazna
Calculate Shipping